كارگاه آموزشي مسئوليت كيفري و رشد جزايي برگزار شد

كارگاه آموزشي مسئوليت كيفري و رشد جزايي با همكاري سازمان پزشكي قانوني كشور و كميته بين المللي صليب سرخ، صبح امروز هشتم بهمن، با حضوردكتر شجاعي رييس سازمان پزشكي قانوني كشور، اليويه مارتين رييس دفتر كميته بين المللي صليب سرخ در ايران، جمعي از معاونين، مديران و روان پزشكان سازمان و نيز كارشناسان و روان پزشكاني از كشور آلمان در سالن شهيد بهشتي سازمان آغاز به كار كرد.

1-78.jpg

به گزارش اداره كل روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان پزشكي قانوني كشور دكتر عبدالرئوف اديب‌زاده معاون آموزشي و پژوهشي سازمان در مراسم افتتاحيه اين كارگاه با اشاره به اينكه پزشكي قانوني سازماني تخصصي است كه در ارائه نظرات كارشناسي به خصوص در حوزه روان‌پزشكي از اهميت بالايي برخوردار است، گفت: با توجه به اهيمت نظرات كارشناسي پزشكي قانوني اين سازمان وظيفه دارد روز به روز سطح علمي و آگاهي‌هاي خود را ارتقا دهد بنابراين از شيوه هاي مختلفي براي ارتقاي آگاهي همكاران در سازمان استفاده مي شود تا سطح دانش آنان بالاتر رود.

وي افزود: در كشور ما مراجع قضايي تكيه زيادي بر نظرات كارشناسي دارند هر چند در برخي كشورها قضات نظرات خود را به طور مستقل اعلام مي كنند و نظر كارشناسان را نمي پذيرند. اما در ايران قضات براي نظرات كارشناسي به خصوص در حوزه پزشكي اهميت زيادي قائل هستند.

اديب زاده تصريح كرد: هر چه تكيه قضات به نظرات كارشناسي پزشكي قانوني بيشتر باشد مسئوليت ما هم براي اعلام نظر و نيز ارتقاي سطح دانش و آگاهيمان بيشتر مي شود.

وي همكاري با كميته بين‌المللي صليب سرخ را يكي از شيوه هاي در پيش گرفته براي ارتقاي دانش و آگاهي همكاران عنوان كرد و اظهار داشت: پزشكي قانوني مدتي است كه كميته بين‌المللي صليب سرخ همكاري دارد كه اين همكاري ها مي تواند به توسعه دانش و آگاهي ها كمك كند و كميته و پزشكي قانوني هر يك از بعد مسئوليت هايشان فعاليت هاي مشتركي را انجام مي دهند.

وي با اشاره به برگزاري كارگاه آموزشي مسئوليت كيفري و رشد جزايي كه 20 نفر از روان‌پزشكان قانوني سازمان در آن حضور دارند،  افزود: هدف از برپايي اين كارگاه آن است كه روان‌پزشكان قانوني ايران و روان‌پزشكاني از كشور آلمان گرد هم جمع شوند تا ضمن بررسي موضوع كارگاه و شيوه هاي عمل در مواجهه با مجرماني كه به دليل داشتن بيماري رواني مرتكب جرم شده اند، راهكارهاي احقاق حق اين بيماران رواني را تحليل كنند.

در ادامه مراسم افتتاحيه اين كارگاه اليويه مارتين رييس دفتر كميته بين‌المللي صليب سرخ در ايران با اشاره به اينكه كارگاه مسئوليت كيفري اولين رويدادي است كه كارشناسان مربوط را گرد هم جمع كرده است، افزود: در اين كارگاه رشد جزايي و مسئوليت كيفري مجرمان مورد بررسي قرار مي گيرد و مشكلات فرا روي توسعه علم روان‌پزشكي قانوني تبيين مي شود.

وي اظهار اميدواري كرد كه اين كارگاه فرصت مناسبي باشد براي به اشتراك گذاشتن تجربيات بين پزشكان قانوني و متخصصان تا راه‌هاي موجود را براي افزايش دانش خود شناسايي و بر آگاهي‌هاي خود بيفزايند.

وي در خصوص همكاري كميته صليب سرخ و پزشكي قانوني خاطرنشان كرد: رابطه اين دو سازمان در سال 2005 آغاز شد و اين همكاري با تبادل نظرات منظم گسترش يافت. پس از آن با امضاي تفاهم نامه مشترك در سال 2011 بر مبناي مستحكم‌تري مستقر و به دنبال آن چندين كارگاه آموزشي مشترك برگزار شد.

رييس دفتر كميته بين‌المللي صليب سرخ در ايران ادامه داد: در حال حاضر كميته بين‌المللي صليب سرخ و سازمان پزشكي قانوني مشاركت نزديكي در اجراي برنامه ها با يكديگر دارند بر همين اساس كميته صليب سرخ با ظرفيت‌سازي و ارتباط بين پزشكي قانوني و متخصصان ساير نقاط جهان از پزشكي قانوني ايران براي افزايش و به روز كردن دانش و آگاهي‌هاي آن حمايت مي كند.

وي در پايان اظهار اميدواري كرد: همكاري و مشاركت سازنده بين كميته صليب سرخ و پزشكي قانوني ايران در سال‌هاي آينده هر چه بيشتر تقويت شود.