تاریخ انتشار : 17 اردیبهشت 1392 15:27

همایش بین المللی فلسفه حقوق زن در اسلام

زمان:25 آذر ماه 1392

برگزارکننده: دانشگاه حضرت معصومه(س)

تلفن: 0251-6641112

آدرس سايت: http://www.womenlaw.ir

وجود دیدگاه های متنافر افراطی و تفریطی و مکاتب متعدد فلسفی و حقوقی در مورد زن که خود ناشی از نگرش های مختلف در مورد ارزش وجودی و ماهیت استقلالی یا تکمیلی وجود زن در عالم خلقت است، موجب بروز آشفته بازار اندیشه های مختلف تفکیک جنسیتی در مورد نیمی از جمعیت جهان شده است. دانشگاه حضرت معصومه(س) به عنوان یک دانشگاه جامع تک جنسیتی در صدد است با برگزاری همایش فلسفه حقوق زن در اسلام در سطح بین المللی به چرایی های مطرح شده در مورد حقوق زن در اسلام و در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران پاسخ دهد.

اهداف همایش:

• تبیین مرزهای معرفتی اسلام در حوزه حقوق زن

• نقد مکاتب رقیب

• زمینه سازی برای ارائه الگوی اسلامی - ایرانی حقوق زن

محورهای همایش:

• مبانی و روش شناسی حقوق زن ( نقد رویکرد غیر الهی بودن حقوق زن، نقد نظریه های پوزیتیویستی، بررسی رویکرد الهی، نقد رهیافت های فمینیستی، بررسی تقابل سنت و مدرنیته در حقوق زنان )

• مبانی تفاوت های حقوق زن (حقوق مالی، حقوق معنوی، حقوق کیفری، حقوق سیاسی)

• بررسی فقهی اسناد، رویکردها و رهیافت های بین المللی حقوق زن (کنوانسیون منع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان، اعلامیه جهانی حقوق بشر، اعلامیه حقوق بشر اسلامی قاهره و ...)